Katarzis-Galaxis
► CÍMLAP  ► Irodalom  ► Galéria  ► Szerzőről  ► Beszélgetések  ► Szponzoroknak  ► Elérhetőség 

fler

.

bolygó     

Katarzis-Galaxis Kellemes karácsonyi ünnepeket!
TRENDI FENYŐK

Ancsa kikerekedett szemekkel, földbe gyökerezett lábbal állt a nagyszoba közepén, tekintete csodálkozva siklott az előbb felállított fa talpazatától a csúcsáig. Az új műfenyő látványa mélyen megrendítette.

Mit sem tudott arról, mennyi nyavalygásába és győzködésébe került két évvel ifjabb kishúgának, míg szüleiket sikerült rábeszélnie, hogy az idén egy ilyen műfenyőt állítsanak. Húga megrögzött Barbie-rajongó volt…

Most végre itt állt a fa, frissen kicsomagolva dobozából, tömzsi, egyébként formás ágacskáin kacéran meredeztek a mű-tűlevelek. Csak arra várt, hogy apjuk és a nagyobbik lány szépen feldíszítse, ahogy az előző években is.

De Ancsa csak állt ott, akár egy kis, kék szabadidőruhás sóbálvány, mintha megdermedt volna benne az idő. A fa ugyanis szép rózsaszínű  volt, akár egy jól megformázott vattacukor. A legújabb trend szerint...

Apjuk lépett a szobába, hozta a díszeket rejtő dobozt. Lányára kacsintott.

- Na, hogy tetszik a fa? Szép, mi? - s miután választ nem kapott, így folytatta: - öt percre át kell ugranom a szomszédba, de sietek vissza. Addig kezd csak el nyugodtan a díszítést. készen kell lennünk, mire anyu megjön a hugival és a nagyival. Lesz nagy meglepetés! No, megyek; ügyes légy! Bízom az ízlésedben! - azzal lelépett a színről.

Ancsa állt még egy darabig a szoba közepén, aztán dermedtsége lassan felengedett. Lázasan kavargó gondolatai közt lassan körvonalazódni kezdett, mit is kell tennie.

Hirtelen kapta magát, kiszaladt a garázsba, a hátsó polcról nagy elánnal előkotorta a megfelelő eszközöket, majd az egészet becipelte a szobába és szépen elrendezte a szőnyegen. Ügyesen felbontotta a kiválasztott festékesdobozt, hozzáöntött egy kis maradék fehéret, majd nagy lendülettel és fröcsköléssel összekeverte. Aztán nagy lendülettel megragadta a legvastagabb ecsetet, s hogy helyreállítsa kis lelkében a felborult világrendet, akkurátusan nekilátott, hogy az elhibázott színű fát átfesse.

Trendi világoskékre ...


 
 
KEDVELT IDÉZETEK:

Az alkotóképesség azt jelenti,
hogy hámba fogjuk a mindenséget,
és kényszerítjük, hogy a
mi szemünkön áramoljon át.
/Peter Koestenbaum/


Célod a Hold legyen.
Ha elhibáznád, akkor is
csillagok között ér véget utad.
/Les Brown/

Mindaz, ami már mögöttünk
és ami még előtünk van,
eltörpül amellett,
ami bennünk van.
/Ralph Waldo Emerson/


A kreatív művész szerepe
törvényeket alkotni,
nem pedig már létezőket betartani.
/Ferruccio Busoni/

Aki új tájakat akarfelfedezni,
át kell vészelnie, hogy előbb
nagyon sokáig nem lát
biztonságos partot.
/André Gide/


Azáltal tanulok,
hogy megyek, ahová mennem kell.
/Theodore Roethke/
 
 
Katarzis-Galaxis 2006-2013.        Minden jog fenntartva!  ©              QUASAR PROJEKT             katarzis-galaxis@freemail.hu